20 Mayıs 2009 Çarşamba

Kaymakamlara, domuz gribine karşı tedbir uyarısı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, kaymakamlar ve il müdürleriyle biraraya gelerek domuz gribine karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürlüğü`nde gerçekleştirilen toplatıda konuşan Vali Harput, Bursa`da domuz gribiyle alakalı gereken tedbirlerin alındığını, şehirde herhangi bir vakaya rastlanmadığını söyledi.

Vali Harput, `Domuz gribiyle mücadelede herkese sorumluluk düşüyor. Herkesin alacağı tedbirler var. Herhangi bir vaka olması durumunda ve vakanın başka yerlere dağılmaması için gereken tedbirleri aldık. Olası bir durumda yapılacak koordinasyon çok önemli. Bursa`da domuz gribi yok ama gerek önleyici tedbir olarak, gerekse muhtemel hadisede tedavi ve karantina durumunda kurumlar arasında sağlanacak iletişim çok önemli.` diye konuştu.

Kurumların alınacak tedbirlerin kusursuz uygulanması için son derece hassasiyet içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Harput, `Bu toplantı ile alınan tedbirlerin koordinasyon boyutunu tamamlayacağız. Bursalı vatandaşların hiçbir şekilde paniğe kapılmasına gerek yok. Bursa`da domuz gribi vakası yok. Ama gereken önlemleri alarak duruma karşı tedbirli olmalıyız. Domuz gribiyle mücadelede vatandaşlara da çok önemli görevler düşüyor.` şeklinde konuştu.

Kene ile mücadele, okul kantinlerinin denetimi ve içme sularının temizliğiyle alakalı ilçe kaymakamlarından gereken hassasiyeti göstermelerini isteyen Harput, kaymakamların 19 Temmuz`da uygulamaya konulacak olan sigara yasağıyla da alakalı gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Yasakla alakalı kaymakam ve idare amirlerine büyük görev düştüğünü vurgulayan Harput, şunları söyledi: `Denetleme konumunda olduğumuz toplu yerlerde gereken hassasiyeti göstermeliyiz. İlk etapta biraz sıkıntı olabilir ama kimseye taviz verilmeyecek. Sigara yasağı tam uygulanırsa hiçbir işletmenin maddi kaybı olmaz. Bu konuda sizlerden kararlı bir duruş sergilemenizi istiyorum.`(CİHAN)

Hiç yorum yok:

...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa kayak merkezi olacak...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa`da tartıştığı iki kişiyi bacaklarından vurdu......Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Yoğun bakımda facia...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Matkaplı tacizciye üç yıl hapis istemi...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Yağız`ın bitmeyen davası AİHM`de...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Padişahlar yaşasa hangi takımı tutardı?...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...AB, göç sorunu çözümüne destek verecek...Bursa Ekspres Gazetesi... 29.Mayıs.2009.Cuma...Mustafakemalpaşa`nın tıbbi atıkları Bursa`da imha edilecek...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa facianın eşiğinden döndü!...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa`da 6 gün süreli elektrik kesintisi...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Evden eve nakliyat`la 90 kilo uyuşturucu taşıyan iki zanlı `Viraj`a takıldı...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Otomobili 3 takla attı, burnu bile kanamadı...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Helikopterli sünnete Hilton`lu açıklama...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Kristal Şeftali & 1.Bursa Çevre Filmleri Festivali' n de Oy verme İşlemi Sürüyor...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...

Gazete Arşivi