28 Mayıs 2009 Perşembe

Bursa kayak merkezi olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Baraj Gölü`nde kaderine terk edilen çim kayağı tesislerini yeniden kullanıma açacaklarını söyledi. Altepe, Bursa`nın kar, çim ve su kayağı tesisleriyle kayak turizminin merkezi olacağını belirtti.

Başkan Altepe, Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala ve DSİ Bölge Müdürü Vahit Baygüneş`le birlikte Demirtaş`ta başta çim kayağı tesisleri olmak üzere bölgedeki tüm alanlarda incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, her köşesi ayrı bir doğal güzellik olan Bursa`nın bu nimetlerini halkın daha çok istifade edebileceği alanlar haline getirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kent içinde Bursalılara kazandırılabilecek tesislerle ilgili sürekli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, daha önce aktif olarak kullanılan, ancak uzun yıllardır kaderine terk edilen Demirtaş Baraj Gölü ve etrafındaki tesislerin de bunlardan biri olduğunu kaydetti. Baraj gölü etrafındaki rekreasyon alanlarının yeniden düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir proje hazırlayacaklarının altını çizen Başkan Altepe, `Öncelikle DSİ`ye tahsis edilmiş Milli Emlak Genel Müdürlüğü`ne ait bu tesislerin ve alanın Büyükşehir Belediyesi`ne devrini isteyeceğiz. Ardından başta çim kayağı tesislerinin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve bölgedeki diğer piknik, spor ve eğlence alanlarının düzenlenmesi için bir çalışma yapacağız. Kentin cennet köşelerinden biri olan Demirtaş Tesisleri`ni yeniden Bursa`ya kazandıracağız.` dedi.

Yeşil alanların ve çim kayağı tesislerinin yanı sıra baraj gölünün de su sporlarına uygun yapısıyla Bursa`ya kazandırılacak yeni değerlerden biri olacağına işaret eden Başkan Altepe, `Bursa`nın talebine doğru orantılı olarak su sporları alanlarının artırılması gerekiyor. Doğal yapısıyla Demirtaş Baraj Gölü de su sporları için oldukça uygun. Bir proje hazırlayarak baraj gölünde su kayağı ya da alternatif su oyunlarıyla ilgili yapılabilecek çalışmaları değerlendireceğiz. Demirtaş yeniden Bursalıların doya doya kullanabilecekleri canlı bir merkez olacak` diye konuştu.

Başkan Altepe, inceleme sonrasında Demirtaş Meydanı`nda vatandaşlarla sohbet etti ve Halk Eğitim Merkezi`ni ziyaret etti.

Hiç yorum yok:

...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa kayak merkezi olacak...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa`da tartıştığı iki kişiyi bacaklarından vurdu......Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Yoğun bakımda facia...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Matkaplı tacizciye üç yıl hapis istemi...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Yağız`ın bitmeyen davası AİHM`de...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Padişahlar yaşasa hangi takımı tutardı?...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...AB, göç sorunu çözümüne destek verecek...Bursa Ekspres Gazetesi... 29.Mayıs.2009.Cuma...Mustafakemalpaşa`nın tıbbi atıkları Bursa`da imha edilecek...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa facianın eşiğinden döndü!...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa`da 6 gün süreli elektrik kesintisi...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Evden eve nakliyat`la 90 kilo uyuşturucu taşıyan iki zanlı `Viraj`a takıldı...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Otomobili 3 takla attı, burnu bile kanamadı...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Helikopterli sünnete Hilton`lu açıklama...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Kristal Şeftali & 1.Bursa Çevre Filmleri Festivali' n de Oy verme İşlemi Sürüyor...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...

Gazete Arşivi