1 Haziran 2009 Pazartesi

Halil bebeği öldürmek için her şeyi yaptılar

Balıkesir`de dört gün önce dünyaya gelen Halil bebek dün ölüm raporuyla ailesine koli içinde teslim edildi. Anne Hatice Bölme son kez görmek isteyince bebeğinin yaşadığını fark etti. Ambulansla hastaneye kaldırılanbebek, yaşadığı işkenceye ancak 2.5 saat dayanabildi

Balıkesirli Hatice-Hüseyin Bölme çifti dokuz yıl boyunca çocuklarının olması için tedavi gördü. En sonunda tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Hatice Bölme, geçen çarşamba Balıkesir Doğumevi`nde doğum yaptı ve ikiz erkek bebeklerini dünyaya getirdi. Fakat doğumdan 15-20 dakika geçmemişti ki bebeklerden birinin yaşamını yitirdiği haberi geldi hastane yetkililerinden. Bölme Ailesi bu haberle yıkıldı. Adını Halil koydukları bebekleriyle teselli bulan çift, hastaneden ayrıldı. Erken doğum nedeniyle bebek de hastanedeki kuvözde bekletildi.

Reçel kutusunda verdiler

Öğle saatlerinde hastaneden gelen bir telefon Bölme Ailesi`ni bir kez daha yıktı, çünkü küçük Halil de hayata gözlerini kapamıştı. Oğlunun cenazesini almaya giden Hüseyin Bölme`ye bebeğinin `cansız bedeni` alt beziyle paketlenmiş ve boş bir reçel kutusuna konmuş vaziyette verildi.

Annesi nefes aldığını fark etti

Halil bebek, köyde ikizinin yanına hazırlanan mezara konmadan önce son bir kez annesine gösterilmek için eve götürüldü. Gözyaşları içinde kutuyu açıp bebeğine son kez bakan anne Hatice Bölme, o an minik Halil`in nefes aldığını fark etti. Şoke olan aile, özel bir ambulansla bebeklerini Bursa`daki özel bir hastaneye kaldırdı. Balıkesir`den Bursa`ya gelene kadar, iki saat boyunca elle solunum desteği sağlanan bebek, müdahalelerin ardından yaşama döndü. Moraran teni pembeleşti. Ancak Bölme çifti, kısa bir süre sonra doktorların verdiği kötü haberle bu kez resmen hayata küstü. Halil bebeği bir kez daha kaybetmişlerdi...

Ölüm haberiyle umutlarını arkalarında bırakıp, `İhmali olan herkesin adalet karşısında hesap vermesini istiyorum` diyen acılı çift, bebeklerinin cansız bedenlerini yanlarına alarak Balıkesir`e döndü.

Doktorları ise `öldü` sanılan ve 2,5 saat boyunca bir kolide bekletilen bebeğin bu süre zarfından tedavi altına tutulsaydı yaşayabileceğini söyledi.

Yaşananlardan haberdar olduklarını bildiren Sağlık Bakanlığı ve Balıkesir Valiliği, sorumlular hakkında gerekenin yapılacağını belirtmekle yetindi.

Hiç yorum yok:

...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa kayak merkezi olacak...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa`da tartıştığı iki kişiyi bacaklarından vurdu......Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Yoğun bakımda facia...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Matkaplı tacizciye üç yıl hapis istemi...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Yağız`ın bitmeyen davası AİHM`de...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Padişahlar yaşasa hangi takımı tutardı?...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...AB, göç sorunu çözümüne destek verecek...Bursa Ekspres Gazetesi... 29.Mayıs.2009.Cuma...Mustafakemalpaşa`nın tıbbi atıkları Bursa`da imha edilecek...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa facianın eşiğinden döndü!...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Bursa`da 6 gün süreli elektrik kesintisi...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Evden eve nakliyat`la 90 kilo uyuşturucu taşıyan iki zanlı `Viraj`a takıldı...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Otomobili 3 takla attı, burnu bile kanamadı...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Helikopterli sünnete Hilton`lu açıklama...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...Kristal Şeftali & 1.Bursa Çevre Filmleri Festivali' n de Oy verme İşlemi Sürüyor...Bursa Ekspres Gazetesi...29.Mayıs.2009.Cuma...